A férfi eleinte együttműködően viselkedett, de közben átváltott agresszív, támadó magatartásra, míg barátnője hangoskodásával akadályozta az intézkedést.

November 10-én, 22 órakor egy borsodi városban egy 25 éves férfi berúgott, összeveszett a barátnőjével, majd ezután az autóba ült, és nekihajtott a társasház bejárati ajtajának.

A rendőrök megszondáztatták a férfit. Miután kiderült, hogy ivott, közölték vele, hogy mintavétel céljából beviszik a kapitányságra.

A férfi  eleinte még együttműködően viselkedett, deamikor a rendőrök testi kényszert alkalmaztak vele szemben, kiszabadította a kezeit, és az egyik rendőrt fojtogatni kezdte, miközben mindketten a földre kerültek.

Eközben a másik rendőr társa segítségére sietett. Hasra fektették a férfit és megpróbálták megbilincselni, de a férfi újra kiszabadult, felállt és támadó testtartásban állt meg velük szemben. Ekkor a rendőrök könnygázt alkalmaztak, amivel megtörték a férfi ellenállását,majd megbilincselték, és magukkal vitték.

Forrás: Ügyészség

Mivel a férfi 26 éves barátnője kiabálásával és jelenlétével folyamatosan akadályozta az intézkedést, az ügyészség mindkettőjüket kihallgatta hivatalos személy elleni erőszak miatt, amelyet a nő bűnsegédként követett el.

A férfi nem tett vallomást, de a gyanúsítás ellen panasszal nem élt, míg a nő a gyanúsítás ellen panaszt jelentett be, ugyanakkor elismerte a "cselekmény elkövetését".

Az ügyészség elrendelte mindkettejük őrizetét. Holnap állhatnak bíró elé a Kazincbarcikai Járásbíróságon - írja az Ügyészség oldala. 

Forrás: Ügyészség