Négy szír embercsempész háro mautóval próbált meg 9 migránst ausztriába vinni Magyarországon keresztül, de útközben a rendőrök elfogták őket. 

A Németországban és Svédországban élő négy szír férfi, idén év elején megállapodtak abban, hogy migránsokat csempésznek a magyar-román határról Ausztriába.

Ehhez Berlinben és Bécsben béreltek 1-1 autót és beszereztek egy magyar rendszámú autót is. Február 24-én este Hegyeshalomnál bejöttek Magyarországra, ahonnan Szeged érintésével Kiszomborra mentek, ahol a két autóba összesen 9 migránst vettek fel. Őket előbb két napig Romániában pihentették a csempészek ismeretlen bűntársai, ahonnan 30 kilométer gyaloglás után jutottak át Magyarországra.

Miután a 9 migráns beszállt a csempészek autóiba, a harmadik autóval felvezetőként mentek előttük Ausztria felé.

Az út során végig tartották a kapcsolatot, kihangosítva beszéltek egymással telefonon.

Az indulás után nem sokkal később, éjjel 1-kor Szeged-Szőreg belterületén, a rendőrök ellenőrizték az egyik osztrák rendszámú autót.

Ekkor kiderül, hogy az autóban 5 migráns utazik, egyikük a csomagtartóban.

Egyikük sem tudta bizonyítani, hogy jogszerűen tartózkodik az országban. A másik osztrák rendszámú autót vezető embercsempész tovább hajtott, amikor észrevette, hogy igazoltatják a társát, de a rendőrök követni kezdték. A menekülő autós, amikor egy földúthoz ért, megállt és gyalog kezdett menekülni, de a rendőröknek sikerült elfogni, valamint az autóban lévő migránsokat is előállították. Az ügyészség a csempészekkel szemben, vagyoni haszonszerzés miatt, az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés miatt emelt vádat. A vádemeléskor letartóztatásban levő embercsempészek bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.