A baloldali pártok azért nem akarnak részt venni a parlamenti házbizottság munkájában, mert Kövér László moslékkoalíciónak nevezte őket. Pedig ezt a kifejezést először Soproni Tamás, a Momentum VI. kerületi polgármestere használta egy 2017-es interjúban az ellenzéki összefogásra. Állítása szerint a mondat Ceglédi Zoltán politikai elemzőtől származik (aki azóta hivatalosan is Donáth Anna momentumos EP-képviselő tanácsadója). 

"Nagyon tisztelem az Együttet, az akkori politikájukat végképp, de biztos vagyok benne, hogy most nem az összefogás az Orbán-rendszer leváltásához vezető út. Ahogy Ceglédi Zoltán szokta mondani, lehet, hogy valaki nagyon szereti a Gundel-palacsintát, a gulyáslevest és a tökfőzeléket külön-külön, de ha összeturmixoljuk ezeket, az mégiscsak moslék"– így fogalmazott az ellenzéki összefogásról Soproni Tamás, a Momentum politikusa még 2017-ben. Vagyis:

az ellenzékre a moslék kifejezést ő használta először.

Először Soproni Tamás, Terézváros momentumos polgármestere (hátul) használta a moslékkoalíció kifejezéstForrás: Facebook

Mindez annak fényében érdekes, hogy a baloldali pártok most azért nem kívánnak részt venni a Kövér László vezette Házbizottság munkájában, mert azt mondta egy múlt heti interjúban, hogy "az Európai Unió nyers hatalmi politikát folytat, és maga alá akarja gyűrni a gyengébb tagállamokat, vagy azokat a politikai, ideológiai meggyőződésű csoportokat, amelyek nem tartoznak a semmi által homogenizált baloldali, libsi, komcsi neomarxista moslékkoalícióhoz, amely most egyfajta "morális terrort" kíván alkalmazni Európában".