Szabó Tímea terjesztette először az álmentős hazugságait

SZABÓ Tímea
Budapest, 2020. május 4. Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. május 4-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Az álmentős Németh Athina hazug állításait Korózs Lajos kamuvideójából ismertük meg, de Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke, frakcióvezetője hónapokkal megelőzte őt a hazugságok terjesztésében, egy parlamenti felszólalásában.
Vágólapra másolva!

Az MSZP júniusban adta közre azt a videót, amelyben az álmentős Korózs Lajos, MSZP-s parlamenti képviselő kérdéseire válaszolva, szakembert játszva hangoztatta hazugságait a magyar egészségügy helyzetéről. Többek között olyan képtelenségeket állított, hogy tíz kórházból hazaküldött betegből kilenc meghalt.

A kamuvideóból országos botrány lett, hiszen megmutatta, a baloldalt nem érdekli a járvány elleni védekezés sikere, most is hazugságokat terjeszt. Korózs Lajos azóta már kamustatisztikát is közölt, de érdemes megemlíteni, hogy Szabó Tímea volt az első politikus, aki az álmentős hazugságaival kampányolt.

Mindenkit megelőzve hazudott

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke, frakcióvezetője április 27-ei parlamenti felszólalásában ugyanis - mindenféle előzetes kontroll nélkül - egy az egyben visszamondta Németh állításait.

"Németh Athina önkéntes mentőápoló a napokban számolt be arról, hogy az általa ápolt 10 hazaküldött betegből 9 meghalt. Az egyiküknek friss és nyílt hasi sebe volt, elbocsátották a kórházból. Többen rákos betegek voltak, akiknek nem jutott otthon sem gyógyszer, sem infúzió, sem fájdalomcsillapító. Az egyik betegnek kivezették a végbelét sztómazsákkal, sem ő, sem a hozzátartozók nem kaptak tájékoztatást. Ezek az emberek, képviselőtársaim, meghaltak. Ők édesanyák, édesapák voltak, nagypapák, nagymamák és barátok. Ki a felelős ezért? " - fogalmazott.

A baloldali politikus beszéde az alábbi videóban tekinthető meg:

Egy nappal később, a népjóléti bizottság (a testületnek Korózs Lajos az elnöke) április 28-ai ülésén a Párbeszéd frakcióvezetője megismételte a korábban hangoztatott állításait, felelősségre vonva a kormányt.

"Számos olyan nagyon személyes beszámoló született a sajtóban, amit nehéz lenne cáfolniuk, ami azt mutatta, hogy végstádiumos daganatos betegeket, frissen amputált betegeket, ön- és közveszélyes pszichiátriai betegeket küldtek haza a döntés után. Maga Németh Athina, egy önkéntes mentőápoló, aki vállalta azt, hogy 10 családnak segít a kórházból hazaküldött szeretteik ápolásában, azt mondta, hogy az ő 10 ápoltjából 9 meghalt az elmúlt egy hétben. 10-ből 9 hazaküldött ember meghalt, államtitkár úr! Hogy lehet ez? Ki vállalja ezért a felelősséget?- kérdezte ugyanazokat a párbeszédes képviselő, mint egy nappal korábban.

Ugyanazokkal a módszerekkel próbálkoznak

Mivel tavasszal a baloldal minden eszközt bevetett, hogy megakadályozza a közös védekezés sikerességét, ezért a kormány most azt kérte tőlük, hogy tegyék félre politikai ambíciójukat, és működjenek együtt velük.

A kérés süket fülekre talált, Gyurcsány Ferencék ugyanott folytatják, ahol a járvány első hulláma után abbahagyták. Korózs Lajos egy, a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos kamuhírt osztott meg közösségi oldalán. Írásával azt bizonygatta, hogy ma már a koronavírus a leggyakoribb halálozási ok Magyarországon. Utóbb kiderült, a posztjához felhasznált statisztikákat torzították (és amúgy is többévesek voltak).

A történtek után a kormánypártok és politikusaik a szocialista politikus távozását követelték a népjóléti bizottság éléről, azonban a baloldal elzárkózott ettől. Sőt, a szocialista frakció Korózst jelölte vezérszónoknak a veszélyhelyzet meghosszabbításáról szóló keddi parlamenti vitán, továbbá Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke is védelmébe vette párttársát.