A férfi az elején még sahát magának termesztette a kábítószert, később már az ismerőseinek is árulta a füvet és az amfetamint. Amikor elkapták a rendőrök, az autójával sem volt minden rendben.

A Marcali környékén élő 34 éves férfi 2009-ben jutott marihuána magokhoz, amiket a háza udvarának egy eldugott részén elültetett, majd a kifejlett növényt learatta, a ház padlásán kiszárította, végül a kábítószert elfogyasztotta.

A férfi a padláson szárította ki a növényeket.Forrás: ugyeszseg.hu

Arra is gondolt, hogy a következő évi ültetéshez is legyenek magjai. Mivel a férfi az udvarának egy gazos, elhagyatott területén termesztette a növényt, ezért

sokáig senkinek sem tűnt fel az évente kifejlődött 3-4 növény.

Egy idő után a férfi kereskedni is kezdett az udvarban termesztett kábítószerrel, később pedig amfetamint is árult az ismerősei között, amit ő maga is fogyasztott.

A férfi lakásában lefoglalt marihuána magok.Forrás: ugyeszseg.hu

Végül 2020 májusában kapták el a férfit a rendőrök, amikor Keszthelyről tartott hazafelé az autójával, amire egy másik kocsi rendszámát szerelte fel, mert a saját rendszámát korábban bevonták egy igazoltatás után. Kiderült, hogy a férfi kábítószert fogyasztott mielőtt a volánhoz ült. A nála tartott házkutatás során

a marcali nyomozók amfetamint és kannabiszt és a termesztéshez használt eszközöket is foglaltak le. 

A férfinál tartott házkutatás során lefoglalt kábítószerForrás: ugyeszseg.hu

A 34 éves férfit őrizetbe vették, majd az ügyészség javaslatára a bíróság elrendelte a letartóztatását. Az ügyészség a férfival szemben azt javasolja a vádiratában, hogy a kábítószer-kereskedelem, egyedi azonosító jellel visszaélés és bódult állapotban elkövetett járművezetés miatt ítéljék börtönbüntetésre, vagyonelkobzásra, valamint tiltsák el a közügyektől és a járművezetéstől.