Fontos, hogy ezt a segítséget a családok megkapják, mondta a miniszterelnök a közösségi oldalára feltöltött videóban, miután aláírta a kormányrendeletet.

A helyhez kötött internet-hozzáférési szolgáltatás 30 napra ingyenesen vehető igénybe a köznevelésben és a szakképzésben, nappali rendszerű nevelésoktatásban és szakmai oktatásban elrendelt tantermen kívüli, digitális munkarendben működő középfokú iskolával fennálló jogviszonyra tekintettel. Ez azt jelenti, hogy akik digitális oktatásban vesznek részt, ebben az időszakban ingyenesen használhatják az internetet - derül ki a miniszterelnök Facebookra feltöltött videójából.

Budapest, 2020. november 14. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök aláírja a kormányrendeletet a digitális oktatással érintett családokat segítő intézkedésekről a Karmelita kolostorban 2020. november 14-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien CherForrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

 

„Fontos, hogy a családok ezt a segítséget megkapják, a fiatalokat pedig arra kérem, hogy a digitális oktatást ne tekintsék vakációnak, hanem tanuljanak" – zárta szavait Orbán Viktor.