A Hír TV Bayer Show című műsorának Varga István ügyvéd, volt országgyűlési képviselő volt a vendége. A műsorban többek között kiderült, hogy talált-e már tehetséges újságírót a jobboldalon, és hogy honnan eredeztethető az „Akasztós" becenév, de szó esett a bravúrosan megnyert ügyeiről, és lelepleződtek a Momemtum múltjának sötét foltjai is.

Engedd meg, hogy egy idézetet felolvassak neked, mely egy október 23-i ünnepségen hangzott el. "56-ban a nagyszüleink nemzedékének kevés dolog volt annyira egyértelmű, minthogy Magyarországnak nyugati típusú polgári demokráciákban van a helye", még egyszer nagyszüleink nemzedékének, és még egy idézet, ugyanettől az embertől: "Azok ellen léptek fel - mármint a nagyszülők - , akik a nevükben ugyan a néppel, de csak saját kicsi klikkjük érdekében gyakorolták a csalással szerzett hatalmat, pont úgy, mint ma is." Tudod, hogy kitől van ez az idézet? - kérdezte Bayer Zsolt, a műsorvezető.

Hogyne. Fekete-Győrtől, az elnöktől, az ifjú titántól, az ifjú forradalmártól, az ifjú Lenin-fiútól

- válaszolt Varga István.

Fekete-Győr András, így van. Ő, aki a nagyapja nemzedékére hivatkozik október 23-án, több sebből vérzik, a torka véres, és ha én lennék Fekete-Győr András, akkor valószínűleg mélyen hallgatnék (...) Az egésznek az az apropója, hogy te személyedben mélységesen érintve vagy ebben az egész Fekete-Győr-storyban - reflektált Bayer Zsolt.

Varga István ügyvéd, volt országgyűlési képviselő és Bayer Zsolt, műsorvezető a Hír TV Bayer Show című műsorában.Forrás: Hír TV

Igen, apámnak az öccse, aki egy kiváló mérnökember volt, 1981-ben koncepciós per áldozata lett, mert az akkori párt első titkára, a Vaskó elvtárs, és a nagyapa, Fekete-Győr Endre, a Heves Megyei Tanács elnöke összevesztek egymással, az elvtársat kimentették Budapesten, sőt, jutalmat is kapott, az én nagybátyámat, aki büntetlen előéletű volt, egy kiváló feltaláló volt, a Ruhr-vidéken ma is az ő szabadalmával dolgoznak a németek, őt 4 éves szabadságvesztéssel hűtlen kezelésért elítélték, és amikor kiszabadult, rövidesen utána meg is halt, így aztán ez számomra több mint vért kíván. Kértem az iratokat a levéltárból, az iratok egy része elveszett, biztos kitették az esőre, a másik fele már megvan, úgyhogy ezt alaposan meg fogjuk majd nézni (...) szóval a nagyapa nem egyszerű TSZ-elnök volt, hanem élet és halál ura volt Heves megyében, és rendkívül szomorú, hogy most rá hivatkozik, amikor nem egy egyszerű párttag volt, hanem egy igazi vérbő kommunista

- mondta Varga István.