Folytatódik a tárgyalása a Budapest Környéki Törvényszéken annak a gyilkossággal, illetve gyilkossági kísérlettel vádolt férfinak az ügyében, aki tavaly nyáron ölte meg a húgát, aztán az édesanyját is majdnem megfojtotta. 

Tavaly nyáron, június 17-én egy fiatal férfi otthon volt a húgával együtt. A nő munkába készült, a drogfüggő férfinál pedig elvonási tünetek jelentkeztek. Összeveszett a testvérével, ami addig fajult, hogy rátámadt. 

Addig fojtogatta, hogy a nő elvesztette az eszméletét. 

Gyilkosa bevonszolta a fürdőszobába a húgát, aki ekkor még élt, de nem sokáig. 

Testvére ugyanis egy késsel nyakon szúrta. 

Ezután a férfi Messengeren, a testvére nevében írt az anyjuknak. Az üzenetváltás után az asszony felhívta a lányát. A férfi vette fel, előbb azt mondta, nem tudja felébreszteni. Aztán elismerte, hogy tett vele valamit. Az asszony megkérte az egyik férfi ismerősét, hogy menjen a házukhoz és nézze meg, hogy minden rendben van-e náluk. Az ismerőse meg is tette, de a férfi nem engedte be a házba. Mivel az asszonyt sem engedte be, amikor hazaért, megkérte az ismerősét, hogy feszítse fel az ajtót. A férfi feszítővasat használt, az asszony bejutott a házba. 

A fürdőszobában talált rá a lánya holttestére.  

Bűnügyi helyszínelő Biatorbágyon, ahol megöltek egy 18 éves nőt 2019. június 17-énForrás: Mihádák Zoltán/MTI

A sokk hatására kiabálni kezdett, mire fia kivonszolta a fürdőszobából, magához vett egy súlyzót, és hozzá akarta vágni az anyjához. 

Az asszony kiabálására az ismerőse bement a lakásba. Meglátta, hogy a férfi az anyja fején térdel, a földhöz szorítja. 

A támadó először felszólította az ismerőst, hogy távozzon, de amikor meglátta a nála lévő feszítővasat, elszaladt. 

Ahogyan korábban megírtuk, 2019. június 17-én, egy hétfői napon délelőtt történt a gyilkosság. A 20 éves Sz. János László a biatorbágyi házban ölte meg 18 éves húgát, aztán elmenekült. A rendőrök elfogatóparancsot adtak ki ellene. Nem sokáig volt szabadlábon. Még a gyilkosság délutánján elfogták a fiatalt, aki egy búzatáblában bújt el. 

A tárgyalás folytatódik a héten a Budapest Környéki Törvényszéken. A támadót és az édesanyját is meghallgatják.