Ahol nem esik az eső, még a nap is kisüthet

Vágólapra másolva!
A Köpönyeg.hu előrejelzése:
Vágólapra másolva!

Ma
Eleinte délen és keleten még kialakul eső, de északnyugat felől egyre nagyobb területen csökken a felhőzet. Az északnyugati, északi szél élénk, a Dunántúlon erős lesz. 9 és 13 fok között alakul a hőmérséklet. Megszűnik a hidegfronti hatás.

Szerda
Reggelre sokfelé képződik sűrű köd és rétegfelhőzet, mely a Dunától keletre akár egész nap megmaradhat. A nyugati tájakon kevés napsütés is lehet. A délkeleti szél csak néha élénkül meg. 10 fok körül alakul a csúcsérték.

Csütörtök
Rétegfelhős, párás időre van kilátás. Délután az Alföldön szakadozhat fel átmenetileg a felhőzet. A hőmérsékletben nem lesz lényeges változás: 9-11°C várható.

Péntek
Folytatódik a borongós, párás időjárás. Északnyugat felől egyre többfelé alakul ki eső, zápor. Az északnyugati szél egyre inkább megerősödik. 5 és 10 fok közé csökken a hőmérséklet.

Szombat
Hajnalban még sokfelé lehet eső, a hegyekben havas eső, hózápor is; aztán délelőtt csökken a felhőzet. Főleg a Dunántúlon valószínű napsütés. Erős, olykor viharos lesz az ÉNy-i szél. További lehűlés valószínű: délután már csak 3-7 fok lesz.