Ezúttal Budapest egyik ismert plázájából kaptunk fotókat olvasóinktól, melyeken az látszik - ahogy korábbi cikkeinkben mutattuk -, hogy volt, aki az állán viselte a maszkot, volt, akinek a füléről lógott a maszk, vagy éppen az orra lógott ki belőle. Az eredmény ismét lehangoló: míg a vásárlók betartják a maszkviselés szabályait, az eladók egy része nem foglalkozik vele - sok esetben az üzletvezető jelenlétében.

Múlt hét pénteken és legutóbb hétfőn is megmutattuk az olvasóink által küldött fotók alapján, hogy a bevásárlóközpontokban dolgozó eladók hogyan viselik, vagy éppen nem viselik a maszkot. Számos esetben a maszk vagy szabálytalanul, vagy egyáltalán nincs rajtuk, miközben a vásárlók fegyelmezetten betartják a maszkviselésre vonatkozó szabályokat. 

Ezúttal Budapest egy másik plázájából kaptunk megdöbbentő képeket olvasóinktól. A metróaluljáróból a bevásárlóközpontba lépve található ez a pékség, ahol éppen egy család kisgyerekkel vásárol, ám egyből feltűnik, hogy az eladó orra kilóg a maszkból. 

Forrás: Olvasói fotó
Forrás: Olvasói fotó

Pedig a maszkot úgy kell hordani, hogy az az orrot és a szájat is eltakarja, ezt hangsúlyozzák hetek óta mindenhol, mégis vannak, akik nem törődnek a szabályokkal.  

A pékség eladójának példája nem egyedi. A következő üzlet olvasónk szerint egy emelettel feljebb van, az óraüzlet eladója éppen telefonál, miközben maszkja egyik füléről lóg lefelé, így az sem az arcát, sem az orrát nem takarja.

Forrás: Olvasói fotó
Forrás: Olvasói fotó

 

Az utolsó képen látható táskaárus nő még mindig ugyanabban a plázában árusít, ahol az előző három fotó készült. 

Forrás: Olvasói fotó

 

Forrás: Olvasói fotó

A vevő őt sem érdekelte. Holott a maszkviselés az egyik legfontosabb védekezés a koronavírus ellen.