A Fidesz-KDNP parlamenti képviselőcsoportja kedden is Korózs Lajos távozását követelte a népjóléti bizottság éléről. Mint ismert, a szocialista politikus kamuvideóval és halálozási statisztikák meghamisításával akadályozta a járvány elleni közös védekezést.

A kamuvideós, statisztikahamisító Korózs Lajosnak nincs helye a járvánnyal foglalkozó bizottságban - áll a kormánypártok mai közleményében.

Kifogásolták, hogy "Korózs Lajos ismét úgy tesz, mintha mi sem történt volna: ma is bizottsági elnököset akar játszani, miközben egy álmentőssel készített kamuvideóval akarta lejáratni az egészségügyben dolgozókat és halálozási statisztikát is hamisított."

Még bocsánatot sem kért. Továbbra is azt gondoljuk, hogy méltatlan a népjóléti bizottság élére

- tették hozzá. 

A kormánypártok szerint a bizottságnak a koronavírus miatti veszélyhelyzetben kiemelt szerepe van, ami kiemelt felelősséggel is jár. "Ezért szükséges, hogy állásfoglalásban rögzítsük a bizottság tagjaival és tisztségviselőivel szemben támasztott etikai követelményeket, a hiteles információk alapján történő tájékoztatást, a társadalmi feszültségkeltéstől való tartózkodást" - egészítették ki a korábbiakat. 

Végül a kormánypártok arra szólították fel Korózst, és pártját, az MSZP-t, hogy nincs több kamuvideó, nincs több kétes statisztika, nincs több hamisított halálozási statisztika. "Egy ilyen embernek nincs helye a bizottságban!" - zárták közleményüket.

Újra Korózs Lajos távozását követelte a Fidesz-KDNP parlamenti frakciójaForrás: MTI/Illyés Tibor

A Fidesz-KDNP amiatt tiltakozik, hogy Korózs közvetlenül a veszélyhelyzet meghosszabbítását tárgyaló parlamenti ülés előtt egy, a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos kamuhírt osztott meg közösségi oldalán. Írásával azt bizonygatta, hogy ma már a koronavírus a leggyakoribb halálozási ok Magyarországon. Gyorsan kiderült, a posztjához felhasznált statisztikák hazugságokon alapultak.

Tavasszal pedig egy olyan videót tett közzé a baloldali politikus, amelyben egy álmentős fogalmazott meg durva hazugságokat az egészségügyi rendszer teljesítményével kapcsolatban.