Több járókelőt is megtámadhatott már az a tizenévesekből álló banda, amely a napokban egy népszerű magyar sztárséf gyerekét szemelte ki áldozatnak. Először csak beszólogattak neki a kamaszok, majd közös erővel nekiestek, és ütni-verni kezdték. Bár a sztárszakács a nyomozás folyamata, illetve fia védelme miatt nem akart nyilatkozni, a Blikk végül utánajárt a részleteknek.

A fiatal fiú néhány hete a Széll Kálmán térre beszélt meg találkozót a barátaival. Pár méterre a helyszíntől

egy kamaszokból álló banda rátámadt. Először szidni kezdték, majd többször meg is ütötték.

Azóta sem tudni, mi lehetett a támadás oka, ugyanis korábban még sosem találkoztak vele, nem ismerték személyesen.

A fiúnak annyi szerencséje volt, hogy gyakorlottan tudta védeni magát, így megúszta komolyabb sérülések nélkül. A rendőröket egy szemtanú hívta.

A kép illusztrációForrás: Shutterstock

A fiatalok elmenekültek a helyszínről, de egyiküket sikerült visszatartani, őt a rendőrök el is fogták.

A sztárséf feljelentést tett, de az elfogott kamasz társai bosszúból üzengetni, fenyegetőzni kezdtek. Az apa a fia védelme érdekében nem akar a nyilvánosság elé állni.

A rendőrök nyomozást indítottak az ügyben, amelyben a térfigyelő kamerák felvételei is segítenek nekik.

Csoportosan elkövetett garázdaság bűntettének gyanúja miatt indult eljárás, egy főt hallgattak ki gyanúsítottként – válaszolta a Blikk megkeresésésre a BRFK.

A környéken élők már nem is csodálkoznak a történteken, mivel a Széll Kálmán téren és környékén az utóbbi időben több ehhez hasonló támadás történt, melyet egy fiatalokból álló csoport követett el.

Tavaly augusztusban két középiskolás fiút vertek össze és rugdostak meg hárman, a társaság egyik tagja egy kést is előrántott. A két diák egy közeli gyorsétterembe menekült segítséget kérni. Az egyik fiú súlyosan, társa könnyebben sérült meg. A rendőrök rájöttek, hogy egy háromfős banda támadta meg az áldozatokat. A legfiatalabb bandatag ellen nem indult eljárás, két társa ellen viszont igen, ők szabadlábon védekeznek.