Egy jogosítvány nélküli, részeg férfi 15 kilométert tett vezetett, mielőtt elkapták volna, mindezt úgy, hogy aznap már kijárási korlátozás volt érvényben a koronavírus-járvány miatt. Tíz nappal később már meg is született az ügyben az első fokú ítélet. Három évnyi börtönt kapott, még nem jogerősen - írja közleményében a Miskolci Törvényszék.

November 7-én hajnalban, a kijárási korlátozással nem törődve, egy jogosítvánnyal sem rendelkező férfi részegen vezetett Mezőkövesden. Amikor a rendőrök meg akarták állítani, hogy igazoltassák nem állt meg, annak ellenére sem, hogy ezt megkülönböztető fényjelzéssel jelezték a rendőrök. Követni kezdték, majd balról a férfi mellé hajtottak a rendőrautóval. Azért, hogy ne tudják megelőzni és megállítani, a részeg férfi

90 km/órás sebességnél egy hirtelen mozdulattal elrántotta balra a kormányt.

Az ütközést csak egy hirtelen fékezéssel tudták elkerülni. Az útpadkán kötöttek ki. A részeg sofőr elmenekült, egy közeli településen fogták el.

IllusztrációForrás: police.hu

A bíróság a férfit közúti veszélyeztetés, ittas vezetés és hivatalos személy elleni erőszak miatt 3 év börtönbüntetésre ítélte, továbbá eltiltották 5 évre a közúti járművezetéstől és 3 évre a közügyektől.

Enyhítő körülménynek vette a bíróság, hogy a bíróságon beismerő vallomást tett és ijedtségével magyarázta a tettét.

Súlyósító körülménynek vették azt, hogy

több személyt is veszélyeztetett a férfi azzal, hogy 15 km-t vezetett részegen.

Az ítélet még nem jogerős, mert az ügyészség súlyosításért fellebbezett, a férfi pedig enyhítésért. Az ügy a Miskolci Törvényszéken folytatódik.