Elítélték a kijárási korlátozást megszegő, részeg sofőrt

rendőrség illusztráció
rendőrség illusztráció
Vágólapra másolva!
Egy jogosítvány nélküli, részeg férfi 15 kilométert tett vezetett, mielőtt elkapták volna, mindezt úgy, hogy aznap már kijárási korlátozás volt érvényben a koronavírus-járvány miatt. Tíz nappal később már meg is született az ügyben az első fokú ítélet. Három évnyi börtönt kapott, még nem jogerősen - írja közleményében a Miskolci Törvényszék.
Vágólapra másolva!

November 7-én hajnalban, a kijárási korlátozással nem törődve, egy jogosítvánnyal sem rendelkező férfi részegen vezetett Mezőkövesden. Amikor a rendőrök meg akarták állítani, hogy igazoltassák

nem állt meg, annak ellenére sem, hogy ezt megkülönböztető fényjelzéssel jelezték a rendőrök.

Követni kezdték, majd balról a férfi mellé hajtottak a rendőrautóval. Azért, hogy ne tudják megelőzni és megállítani, a részeg férfi

90 km/órás sebességnél egy hirtelen mozdulattal elrántotta balra a kormányt.

Az ütközést csak egy hirtelen fékezéssel tudták elkerülni. Az útpadkán kötöttek ki. A részeg sofőr elmenekült, egy közeli településen fogták el.

Illusztráció Forrás: police.hu

A bíróság a férfit közúti veszélyeztetés, ittas vezetés és hivatalos személy elleni erőszak miatt 3 év börtönbüntetésre ítélte, továbbá eltiltották 5 évre a közúti járművezetéstől és 3 évre a közügyektől.

Enyhítő körülménynek vette a bíróság, hogy a bíróságon beismerő vallomást tett és ijedtségével magyarázta a tettét.

Súlyósító körülménynek vették azt, hogy

több személyt is veszélyeztetett a férfi azzal, hogy 15 km-t vezetett részegen.

Az ítélet még nem jogerős, mert az ügyészség súlyosításért fellebbezett, a férfi pedig enyhítésért. Az ügy a Miskolci Törvényszéken folytatódik.