Tizennégy évet kapott a haragosainál gyújtogató, kékcsei férfi

sziréna, rendőrség
Vágólapra másolva!
Egy kékcsei férfit 2018 nyarán többször életveszélyesen megfenyegette a vele haragban lévő falubelieket és felgyújtotta házaik melléképületét. Nem jogerős ítélet született az ügyben. 
Vágólapra másolva!

A férfi több falubelijével is haragban volt. Őket és családtagjaikat többször életveszélyesen megfenyegette.

Azt mondta, rájuk gyújtja a házat.

2018. június 15-én éjjel a férfi belopózott az egyik haragosa kertjébe és öngyújtóval felgyújtotta a kertben található melléképületet, amitől az teljesen leégett.

Hat nap múlva ugyanitt a fatárolót égette fel, harmadjára a vályogház nyári konyhájánál rakott tüzet, de a lángok csak az ajtót égették meg.

Június 29-én a vádlott egy másik haragosa telkére is bement. Felgyújtotta a melléképületet, de ez nem égett le, a tulajdonos és az egyik ismerőse időben észrevette a lángokat.

Ezek után a férfi egy 80 éves, mozgásában korlátozott asszony fatárolóját gyújtotta fel.

A lakást is veszélyeztető tüzet a helyszínre érkező tűzoltók fékezték meg,

a házban alvó idős nőt még idejében kimenekítették az épületből.

De nem csak a saját falujában gyújtogatott a férfi. A szomszédos településen élő korábbi élettársa és egy másik, idős haragosa telkén is; Az előbbi helyen a tűzoltók avatkoztak közbe, a másik esetben pedig a tetőszerkezetet égették le teljesen a lángok.

Forrás: Police.hu

A 2018 júliusától letartóztatás alatt álló vádlott az eljárás során beismerte a gyújtogatásokat, Azt mondta, nem akart embert ölni, ezért gyújtotta fel kizárólag a melléképületeket.

B. K. vádlottat különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére és védekezésre képtelen személyek sérelmére elkövetett emberölés kísérlete, valamint rongálás és magánlaksértésben találta bűnösnek az elsőfokon eljáró törvényszék - írta közleményében Resán Dalma, a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője.

Az ítélet ellen a vádlott és védője felmentés, illetve enyhébb büntetés kiszabása érdekében jelentett be fellebbezést, az ügyész három munkanap gondolkodási időt kért. Az ügy tárgyalása másodfokon a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik majd.