Meghosszabbítja a MÁV és a Volán a lejáró igazolványok felhasználhatóságát

Volánbusz, busz
Budapest, 2018. február 14. A Volánbusz Zrt. egyik helyközi vonalon járó autóbusza a Flórián téri közlekedési csomópontba érkezik és áthalad a felüljáró alatt. Távolabb a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKK) 1-es vonalán közlekedő villamosok elindultak megállójukból. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Vágólapra másolva!
A MÁV-Start és a Volánbusz meghosszabbítja a november 4-e után lejáró, utazási kedvezményre jogosító igazolványok és igazolások felhasználhatóságát a november 11-én életbe lépett újabb járványügyi veszélyhelyzet miatt - tájékoztatott a MÁV szerdán.
Vágólapra másolva!

A közleményben felidézték, hogy a döntésről megjelent kormányrendelet szerint a lejáró, utazási kedvezményre jogosító igazolványok és igazolások elfogadhatók a veszélyhelyzet megszűnését követő 60 napig. A tavaszi veszélyhelyzet júniusi megszűnését követően még fél évre meghosszabbított érvényességű okmányok továbbra is használhatók - tették hozzá.

Illusztráció Forrás: MTI/Jászai Csaba

A közlekedési társaságok továbbra is kérik az utasokat, tartsák be a közegészségügyi előírásokat, a sorban állás és személyes érintkezések csökkentése érdekében pedig

használják inkább az elektronikus jegy- és bérletvásárlási lehetőségeket.

A közleményben felhívták a figyelmet arra is, hogy november 11-től nemcsak a járműveken, valamint a zárt utasforgalmi terekben kell maszkot viselni, hanem az állomások, megállóhelyek és megállók teljes területén is. Akik nem viselnek maszkot, kizárhatók az utazásból és 8000 forint pótdíj fizetésére kötelezhetők.