Izomsorvadásban szenvedő gyerekek terápiájához kapott orvostechnikai eszközt a Szent János kórház

kórház, egészségügy, 
2020.11.16.
Szent János Kórház
A 37 millió forintos adományból egy úgynevezett Prodrobotot vásárolt a Szent János Kórház.
Vágólapra másolva!
Izomsorvadásban szenvedő gyermekek fejlesztését segítő orvostechnikai eszközt adományozott a Szent János Kórház Gyermekgyógyászati Rehabilitációs Osztályának a Mészáros Csoport.
Vágólapra másolva!

A 37 millió forintos adomány révén

egy úgynevezett Prodrobottal gyarapodott a gyermekkórház, a gép az állni, járni nem képes gyermekek mozgásfejlődését segíti

- közölte a cégcsoport.

A 37 milliós adományból egy Prodrobot készüléket vásárolt a Szent János Kórház Fotó: Polyák Attila - Origo

Magyarországon is számos gyermeket érint a gerinc eredetű izomsorvadás (SMA).

Ez a genetikai betegség az izmok különböző súlyosságú sorvadását és bénulását okozza, amelynek következtében vannak, akik csak feküdni tudnak, míg mások ülni, állni vagy akár járni is képesek.

- írták a közleményben, amely idézi Medveczky Erika osztályvezető főorvost, aki szerint a Prodrobottal újabb mérföldkőhöz érkezett az izomsorvadásban szenvedő gyermekek kezelése, és a mozgatórobot segítségével még hatékonyabbá tudják tenni gyerekek gyógyulását.

Tóth Krisztina, a Mészáros Csoport kommunikációs igazgatója a közleményben emlékeztetett:

Mészáros Lőrinc 120-120 millió forinttal támogatta két, SMA-ban szenvedő kisfiú gyógykezelését, az utóbbi esetben adakozási felhívásuknak köszönhetően további 180 millió forintot ajánlottak fel magyar nagyvállalkozók.

Mecenatúránk, mint az köztudott, gyermekközpontú, vállalati alapértékeink egyike pedig a jövőbe mutató fejlesztések alkalmazása. Megtiszteltetés számunkra, hogy e kettős cél megvalósításával az egyik legkorszerűbb eszközzel járulhatunk hozzá az SMA-s gyermekek és családjaik életminőségének javításához - fogalmazott a kommunikációs igazgató.

Magyarországon eddig két helyen alkalmaznak Prodrobot készüléket, a kezelés ára pedig jelentős anyagi terhet rótt az érintett családok számára.

A Szent János Kórház Gyermekgyógyászati Rehabilitációs Osztályának adományozott gépet térítésmentesen biztosítják a beteg gyermekek számára

- áll a közleményben.