A sajókazai Balassi Bálint Általános Iskolában az iskolaőrt szerda délelőtt, tanítási időben egy ájult kislányhoz riasztották, aki óra közben lett rosszul, majd magatehetetlenül feküdt a földön. Mivel az iskolaőrnek elsősegélynyújtási képesítése volt, a mentők kiérkezéséig gondoskodott Jenniferről - számolt be a történtekről a Blikk.

Délelőtt 11 óra körül az előírás szerint a folyosón teljesített szolgálatot a fiatal iskolaőr, amikor két kisiskolás szaladt oda hozzá. Azonnali segítséget kértek, mondván az osztálytársuk, egy 11 éves kislány váratlanul összeesett a tanteremben - mondta a Blikknek Janasóczky Attila, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Amikor a fiatal iskolaőr belépett a terembe, látta, hogy nagy baj van, a rémült gyerekek között feküdt az alélt kislány. Azonnal stabil oldalfekvésbe helyezte, és gondoskodott arról, hogy szabaddá váljanak a légutak. Eközben még ahhoz is volt lélekjelenléte, hogy tárcsázza a mentőket, akik egyből útnak indultak

- folytatta a szóvivő.

Az iskola vezetése azonnal telefonált a kislány édesanyjának, ő a mentőkkel szinte egy időben ért az iskolához.

A lap megkereste az iskola igazgatóját, de a gyerek érdekeire való hivatkozással nem kívánt nyilatkozni. Annyit elmondott, valóban volt egy kis ijedtség, de mindenki tette a dolgát.

Nagyon megijedtünk, Jennifer még soha nem volt ilyen rosszul. Szaladtunk be az iskolába, majd a kórházba

- mondta a Blikknek a kislány édesanyja, aki kérte, hogy ne írják le a nevét. A kórházban derült ki, hogy epilepsziás rohama volt. Bent tartották, sajnos, nem tudjuk, milyen súlyos az állapota, szemészetre és pszichológushoz kell majd elvinnünk. Az iskolaőrnek már meg is köszöntem a segítségét, nagyon örülünk, hogy éppen akkor ott volt

- tette hozzá Jennifer anyukája.

Gratuláltak az akciójához

A Blikk információi szerint a faluban az iskolaőrt nem sokan ismerték, mert egy másik településről került szeptemberben az intézményhez. Az eset után ismét szolgálatba állt, folytatva a munkáját az iskolában. A lap úgy tudja,a rendőrségen gratuláltak az életmentő akcióhoz, és rövidesen döntenek arról, hogy hivatalosan is dicséretben részesítsék az iskolaőrt.