Szemtanúk szerint olyan részeg volt az a 60 év körüli sofőr, aki szerda délután karambolozott Zsidró Tamás fodrásszal, hogy amikor az ámokfutását egy villanyoszlop megállította, szó szerint kizuhant az autójából - számolt be az ügy további részleteiről a Blikk.

Az ütközés a XI. és XII. kerület határán lévő Törökbálinti úton történt, a meredek úton Zsidró lefelé haladt a dzsipjével, a vétkes sofőr pedig felfelé.

Teljesen nyugodtan, minden szabályt betartva ereszkedtem le a kocsival, amikor egy éles kanyarban a szembejövő autó nyílegyenesen felém tartott. A vezető egyáltalán nem mozdította meg a kormányt, hogy bevegye a kanyart. Láttam, hogy muszáj félrerántanom a volánt. Az autó bal oldali kereke és az oldala így is megsérült, de legalább én épségben szálltam ki az autóból

- idézte fel Zsidró a Blikknek.

Zsidró TamásFotó: SuperTV2

Azonnal odajött hozzám két fiatal srác, akik pont mögöttem jöttek. Nagyon rendesek voltak, ők épp frontálisan ütköztek volna ezzel az emberrel

- tette hozzá a fodrász. Számítása szerint legközelebb a bíróságon találkozik majd a részeg sofőrrel.

Lesz mit magyaráznia a férfinak, ugyanis miután Zsidrót leszorította az útról, simán továbbhajtott, nem is észlelte, hogy meghúzta a kocsija oldalát. Az ámokfutó a XI. kerületi Ördögorom és Törökbálinti út találkozásánál végül egy villanyoszlopnak csapódott. A csúnya végkifejletnek több szemtanúja is volt.

A csattanás után a sofőr megpróbált kiszállni, de egyszerűen nem tudott kikászálódni a kocsiból. Amikor nagy nehezen kinyitotta az ajtó, úgy zuhant ki négykézlábra, mint egy krumpliszsák. Addigra többen is megálltak, hogy megnézzék, mi történt, ők próbáltak segíteni neki - mesélte a lapnak egy szemtanú.

 Gyakorlatilag a földön feküdt, és négyen kellettek, hogy megálljon a lábán. Amikor kérdezgették, hogy jól van-e, annyit mondott, hogy ugrott a jogosítványa és a munkája. Hogy ezt összegzésnek szánta, vagy korábban történt, azt nem tudom. El akart menekülni, de járni sem tudott. Végül megérkeztek a mentők, akik elvitték, a rendőrség pedig megkezdte a helyszínelést - tette hozzá a szemtanú.

Ügyes volt a manőver

Pausz Ferenc vezetéstechnikai szakértő szerint Zsidró Tamás a lehető legjobb megoldást választotta, és így elkerülte a komolyabb ütközést.

Nincs tökéletes recept az ilyen helyzetekre, mindig az adott helyzettől függ, hogy a vezető milyen manőverrel kerülheti el a balesetet. Az biztos, hogy három lehetőség közül választhatunk: lassítás, fékezés, illetve a másik jármű kikerülése. Soha senki ne üljön volán mögé ittas állapotban, mert lassul a reakcióidő, a sofőr pedig az alkohol hatására túlzottan felszabadult állapotba kerül- nyilatkozta a lapnak a szakember.