Fontos járványügyi kérdésekre válaszolt Szentkirályi Alexandra a Kormányinfó Pluszban - videó

SZENTKIRÁLYI Alexandra
Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő beszédet mond a Tanítsunk Magyarországért program vállalati része indulásának bejelentésén Nyíregyházán, a Michelin Hungária Kft. gyárában 2020. október 20-án. Már vállalatok is segítik a pályaorientációban a Tanítsunk Magyarországért programban részt vevő diákokat.
Vágólapra másolva!
Több olyan, koronavírus-járvánnyal kapcsolatos kérdésre válaszolt Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Kormányinfó Pluszban, ami sokak számára korábban nem volt egyértelmű.
Vágólapra másolva!

A kormány döntésének értelmében november 4-én éjféltől ismét veszélyhelyzet lépett életbe Magyarországon, amivel párhuzamosan több rendkívüli intézkedés bevezetésére is sor került. Mint minden komolyabb jogszabályi változtatás esetén, ezúttal is maradhattak tisztázatlan kérdések. Szentkirályi Alexandra ezekre igyekezett válaszolni a Kormányinfó Pluszban.

Itt nézheti meg a videót:

Többek között ezekkel a felvetésekkel keresték meg a kormányt, amire a kormányszóvivő a következtető tájékoztatást adta.

Csak kutyát lehet esténként sétáltatni, más házi kedvencet nem?

A rendelet egyértelműen fogalmaz, miszerint kizárólag a kutyasétáltatásra ad felmentést. Így más állatokra nem vonatkozik a rendelkezés.

Mi a teendő a most lejáró személyi okmányokkal?

A kormány ismét meghosszabbította a lejáró személyi okmányok érvényességét. Ez automatikus azoknál is, akiknek tavasszal egyszer már lejárt az okmányuk, és hosszabbításra került. Ez azt jelenti, hogy a november 4-e után lejáró igazolványok érvényben maradnak a jelenlegi veszélyhelyzet megszűnését követő 60 napig. Ez jelen állás szerint jövő áprilist jelent.

További kérdésekre a fenti videóban talál választ!