Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériuménak (EMMI) vezetője a közösségi oldalán méltatta a magyar orvosokat, ápolókat és szociális dolgozókat.

Az emberi erőforrások minisztere felhívta rá a figyelmet: A modern egészségügyi rendszerek világszerte olyan kihívással szembesülnek napjainkban, amely fennállásuk óta nem volt tapasztalható. A koronavírus-járvány azonban magukat az ellátórendszerek tartóoszlopait jelentő egészségügyi dolgozókat teszi igazán próbára. A legelesettebb honfitársainkért dolgozó orvosok, ápolók, szociális gondozók mind emberfeletti teljesítményükkel tartják fenn a társadalmunk jelenbe, és még inkább a jövőbe vetett hitét – hangsúlyozta Kásler Miklós.

Majd így folytatta bejegyzését:

Kedves Kollégák!

Valójában most Önök testesítik meg az ezeréves magyar állam legdicsőbb eszmeiségét, ami a kitartást és a fennmaradásért folytatott nemes küzdelmet jelenti. Önök azok, akik magyar emberek ezreinek nyújtanak segítő és gondoskodó kezet. Orvos-miniszterként tudom, hogy a mindennapok rendkívül kimerítő munkáját olyan elhivatottsággal végzik, ami megnyugvást jelent ápoltjaik, betegeik számára is. Arra kérem mindannyiukat, hogy őrizzék meg hitüket az előttünk álló rendkívüli időkben.

Teljesítményük előtt pedig a nemzet egy emberként, tisztelettel adózik! – zárta bejegyzését.