Halált okozó testi sértésről emberölésre módosították a gyanúsítást a nyomozók egy márciusi ügyben, melynek során egy román férfi megölte az élettársát Lajosmizsén.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságon március 15-én rendeltek el nyomozást halált okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy román állampolgár ellen - írja a Police.hu. A férfi a gyanú szerint az előző éjszaka Lajosmizsén, az utcán megverte élettársát, aki néhány órával később meghalt.

Védekezni sem tudott a nő

A rendőrség közleménye szerint a pár a kocsmából hazafelé tartott, amikor szóváltásba keveredtek, végül a vita bántalmazásba torkollott.

A kirendelt igazságügyi orvosszakértő szerint az asszony testszerte olyan sérüléseket szenvedett, amelyek nagymértékű szenvedést okoztak neki. Ráadásul az áldozat védekezni sem volt képes a közte és bántalmazója közötti erőkülönbség miatt - írják.

A szakértői vélemény alapján a megyei főkapitányság nyomozói védekezésre képtelen személy sérelmére, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettére módosították a korábbi gyanúsítást. 

A jelenleg is letartóztatásban lévő román férfi ügyében a rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, a keletkezett iratokat pedig vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségre - zárul a rendőrség közleménye.