Felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt indult nyomozás egy 25 éves győri és egy 37 éves csornai férfival szemben - írta a Police.hu.

A verekedéssel kapcsolatban szombat este nyolc óra körül érkezett a bejelentés a győri rendőrséghez. A bejelentő nő elmondta, hogy barátjával gépkocsival érkeztek meg Kossuth utcai otthonuk elé, amikor a ház kapujában álló két férfi azt követelte tőlük, hogy vigyék vissza őket a belvárosba. Miután az autó vezetője ezt megtagadta, egy ereszcsatorna-darabbal megrongálták az autót, és hangosan szidalmazták az abban ülőket.

Az autó vezetőjének útitársa - a bejelentést tevő hölgy - kiszállt az autóból, és elszaladt segítséget kérni a közelben található egyik biztonsági cég alkalmazottjától. A nőre és barátjára támadó két férfi követte a nőt, és az időközben utcára kilépő biztonsági őrrel verekedni kezdtek. Az őrt ököllel megütötték, majd egy pengével is megvágták a fejét.

A verekedésnek a kiérkező rendőrök vetettek véget, elfogták a két feltételezett támadót – a 25 éves helybéli L. Lászlót és társát, a 37 éves csornai K. Tibort –, majd egészségügyi ellátásukat követően a rendőrkapitányságra előállították őket. A 25 éves támadóval kapcsolatban felmerült, hogy kábítószer hatása alatt állhat, egy drogteszt után pedig beigazolódott a gyanú.

A Győri Rendőrkapitányságon a nyomozók mindkét férfit felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki. L. Lászlóval szemben kábítószer birtoklásának vétsége miatt is indult eljárás.