A Gyurcsány család brüsszeli pénzből ismét jelentkezett a hatalomért

Vágólapra másolva!
A Gyurcsány család egyre erőszakosabban tör hatalomra: egy nappal az után, hogy a DK a baloldali szövetségeseit átverve váratlanul elkezdett kampányolni jelöltjei mellett, Gyurcsányné brüsszeli pénzből programot hirdetett. Gyurcsányék már a koronavírus-járvány közben a 2022-es kampánnyal foglalkoznak, a járvány elleni védekezés helyett.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön tette közzé közösségi oldalán Gyurcsányné azt a videót, amelyet a DK európai pártcsaládja, a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetség (S&D) finanszírozott.

Brüsszeli pénzből a hatalomért

A baloldali politikus brüsszeli pénzből elmondta a szokásos kampánymondatait. A közel egyperces videóban mindvégig azt bizonygatta, hogy majd "Európa segít" - tehát Brüsszelt reklámozta, végül is ők fizették a kampányt. Ráadásul még a koronavírus-járvány elleni védekezést is támadja.

Az időzítés legalább olyan érdekes, mint maga az üzenet: az országgyűlési választás csupán 2022-ben lesz, ennek ellenére a baloldali politikus már most, másfél évvel a voksolás előtt kampányolni próbál.

A Gyurcsány család tehát nyíltan, agresszívan jelezte igényét a hatalomra,

ami egyben azt is jelenti, hogy Gyurcsányné gyakorlatilag jelentkezett a baloldal miniszterelnök-jelöltjének. Ez nem hatott a meglepetés erejével, hiszen baloldali körökben jó ideje tudják, mondják, hogy Gyurcsány maga helyett feleségét indítaná el a miniszterelnöki székért.

Forrás: Facebook

Nem nehéz észrevenni, hogy a Gyurcsány házaspár erőteljes kampányba kezdett. Egy nappal Gyurcsányné videóüzenete előtt ugyanis DK-s aktivisták lepték el az országot, és a párt jelöltjeiről készített kampányanyagokat dobálták be a postaládákba.

Ez azért volt váratlan, mert a baloldali pártok vezetői nem sokkal ezelőtt egyeztek meg abban, hogy az összes választási körzetben előválasztással döntenek a jelöltekről. Ehhez képest a DK konkrét indulókat nevezett meg. Mint utóbb kiderült, a párt aktivistái nem mind a 106, hanem csupán 38 körzetben akcióztak. Ebből pedig az következik, hogy Gyurcsány Ferenc ezekre a helyekre tart igényt, ezekben a választókerületekben DK-s politikust akar látni a baloldal közös jelöltjeként.

Az Origo információi szerint a legerősebb baloldali párt erődemonstrációja komoly feszültséget okozott a baloldalon belül. Volt olyan politikus, aki szerint ezek után azt sem lehet kizárni, hogy ha egy körzetben nem Gyurcsány Ferenc elképzelése szerint alakulnak a dolgok, akkor ott a DK elindítja saját jelöltjét a közös jelölt ellen.