Semmi sem indokolja a budapesti városvezetés adóemelési terveit

Vágólapra másolva!
2020 első tíz hónapjában 99,2%-a százaléka folyt be a 2019-es év azonos időszakában beszedett adóbevételeknek Budapesten - ismerte el Számadó Tamás főjegyző. Mint ismert, Karácsony Gergely főpolgármester jó ideje amiatt panaszkodik, hogy a fővárosnak kevés forrás áll rendelkezésre a válság kezeléséhez.
Vágólapra másolva!

Farkas Örs hétfői Facebook-posztjában hívta fel erre a figyelmet. Mint írja, "végre tisztán látunk a főváros pénzügyi helyzetét illetően, és a helyzet nagyon egyszerű: 2020 első 10 hónapjában 99,2%-a folyt be a 2019-es év azonos időszakában beszedett adóbevételeknek."

Forrás: Facebook

Ahogy az látható, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője által megosztott tájékoztató levelet Számadó Tamás főjegyző írta alá. Farkas Örs összegzésében kiemeli, hogy

Mint ismert, Karácsony Gergely az elmúlt hónapokban rendszeresen arról panaszkodott, hogy a koronavírus nyomán kialakult gazdasági nehézségek miatt Budapest adóbevételei jelentős részétől, több tízmilliárd forinttól esik el. "Emiatt számos beruházás is csúszik, sőt a főpolgármester már adóemelésről és hitelfelvételről is beszélt. Csak hogy ennek egyelőre nyoma sincs" - értékelt a KTK szóvivője.

A főpolgármester legutóbb szombaton elégedetlenkedett, amikor azt írta közösségi oldalán, hogy "Budapest rendkívül nehéz helyzetben van. A világ minden nagyvárosának meg kell küzdenie két romboló hatással, a járvánnyal és a gazdasági válsággal." Arról nem tett említést, hogy időarányosan ugyanannyi adó folyt be, mint Tarlós István idején.