George Clooney magyarázkodni kezdett a közös Soros-fotó után: kiderült, lényegében azt sem tudja, hol van Magyarország

Vágólapra másolva!
Mint arról beszámoltunk, George Clooney, a Soros-család közeli barátja nemrég egy filmjét azzal próbálta népszerűsíteni, hogy egy interjúban a gyűlöletre Orbán Viktort (és Bolsonaro brazil elnököt) hozta példának. Most Clooney újra megszólalt: a volt indexesek blogjának küldött egy közleményt, állítólag azért, mert egy olvasójuk megkereste (...). A közlemény azonban ellenkező hatást ért el: kiderül belőle, hogy Clooney-nak fogalma sincs a magyar helyzetről: szerinte például Magyarország a nyolcvanas években még a Szovjetunió része volt.
Vágólapra másolva!

George Clooney a közleményben tagadni próbálja, hogy jó kapcsolatban van Sorosékkal, de kényszeredetten elismeri, hogy találkozott Soros Györggyel - micsoda véletlen, éppen egy menekültügyi konferencián. Az Alex Sorossal közös képe pedig (ez is tiszta véletlen) Davosban készült, ahol Sorosék a világ dolgairól akartak dönteni.

Alex Soros és George Clooney

A közleményben a hollywoodi színész zavaros mondatokban idézi fel a szokásos orbánozó vádakat. Valószínűleg több dolog összekeveredhetett Clooney-nál a Sorostól hallottakban, mert egy helyen például ezt írja: (Orbán Viktor) "kormánya egymillió dollárt fogadott el Soros úrtól a régi szép időkben, amikor Orbán Viktor a kommunizmus ellen küzdött".

Nem igazán érthető, mire gondolt Clooney, hiszen Orbán Viktor nyilvánvalóan a nyolcvanas években, ellenzékiként küzdött a kommunizmus ellen, miniszterelnökként már nem nagyon kellett, hiszen addigra már legyőzte. Ráadásul egymillió dollár már az első Orbán-kormány idején, a kilencvenes évek végén is elenyésző összeg volt a teljes állami költségvetéshez képest, nagyjából az ország másfél órás működtetésére lett volna elég.

A legszórakoztatóbb az a rész, amelyben Clooney azt írja:

Innentől kezdve felmerül a kínzó kérdés:

vajon egyáltalán tudja, melyik országról beszél?

(Clooney állítólag 1983-ban, 21 évesen valóban járt Magyarországon, akkor forgatta első filmjét, amit aztán soha nem mutattak be.)

Úgy tűnik, Clooney és sajtósa úgy érezte, villámgyorsan el kell juttatni Soros egyik magyar blogjához egy nyilatkozatot, és elmulasztották leadni ellenőrzésre.