Februárig biztosan rácsok mögött marad az a férfi, aki rátámadt egy nyugdíjasra Esztergomban. Az ügyészi javaslatot elfogadva a bíróság meghosszabbította a letartóztatását. 

Egy férfi március 15-én 21 óra előtt nem sokkal Esztergomban egy járdán sétáló, 85 éves férfit hátulról a tarkójánál megütött és meglökött. A férfi a földre esett és beverte a fejét egy kőbe. A támadó a bal vállán lévő táskát egy mozdulattal letépte róla, melynek során a vállpántot tartó csatok kiszakadtak.

Ezután elmenekült a helyszínről, kezében a táskával.

Forrás: Police.hu

A nyugdíjas férfi személyes iratai mellett a táskában volt az áldozat kulcscsomója, mobiltelefonja és a bőr pénztárcája is.

A rablásal a férfi 14.600 forintos kárt okozott, amely részben megtérült, mivel a rendőrök a táskát, az irattartóban lévő közokiratokat, a kulcscsomót és a pénztárcát megtalálták és visszaadták a tulajdonosnak.

Forrás: Police.hu

A férfi 5-10 évig terjedő börtönre számíthat.

Az elkövető letartóztatását az ügyészség javaslatára az Esztergomi Járásbíróság május 29-én rendelte el a bűnismétlés veszélye miatt.

Forrás: Police.hu

Az ügyészség újabb javaslata alapján a bíró meghallgatta a támadót, majd a letartóztatás határidejét 2021. február 28-ig meghosszabbította.