Egy 14 éves fiú hónapokon keresztül terrorizálta 12 éves osztálytársát. A Balassagyarmati Járási Ügyészség indítványa alapján a bíróság elrendelték a letartóztatását, ami nem végleges, a kényszerintézkedést javítóintézetben kell végrehajtani. Erről tájékoztatta a Nógrád megyei főügyész hétfőn a médiát. 

A gyerek szeptember és november között egy Nógrád megyei általános iskolában rendszeresen

rátámadt az egyik osztálytársára, meg is alázta.

Az osztályteremben, az iskola folyosóján és az öltözőben is folyamatosan fenyegette a kisfiút azzal, hogy megveri, megöli. Mindennap megpofozta, a karját és hasát ököllel ütötte-verte, a sípcsontját rugdosta, tollal és ceruzával szurkálta a nyakát.Egyszer arra kérte a terrorizált gyereket, adja neki a márkás pulóverét. Áldozata nem akarta odaadni, úgyhogy napokig azzal fenyegette, hogy ha nem kapja meg, meg fogja verni vagy megöli.

IllusztrációForrás: DreamsTime

A fiú bevitte az iskolába a pulóvert és oda akarta adni a zsarolójának, de a támadót ekkor már ez nem érdekelte. Azt a felsőt követelte, amit a kisfiú aznap viselt. Egy másik alkalommal a támadó

berángatta a gyereket a mosdóba, ahol többször megpofozta és erősen sípcsonton rúgta.

A letartóztatott fiú zaklatással, garázdasággal és könnyű testi sértéssel, valamint zsarolással és személyi szabadság megsértésével gyanúsíthatható.