Soros György továbbra is minden erővel rá akarja kényszeríteni Európára a bevándorlást, a brüsszeli politikusok és bürokraták pedig segítenek neki - mondta Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója hétfőn Facebook oldalán közzétett videónyilatkozatában.

Hollik István felidézte, hogy nemrég az unióban egy konferenciát tartottak a bevándorlásról.

Az ott elhangzottak jól mutatják, hogy hiába az elmúlt évek szörnyű terrorcselekményei, az európai közbiztonság drámai romlása a brüsszeli bürokraták és politikusok továbbra is támogatják és ösztönöznék a bevándorlást - hívta fel rá a figyelmet a kormánypárti politikus.

Hollik István nyilatkozatában - amelyben Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke és David Sassoli, az Európai Parlament elnöke kijelentéseit is idézik - azt mondta: Brüsszelben nincs változás. Egyértelmű, hogy Soros György továbbra is minden erővel rá akarja kényszeríteni Európára a bevándorlást, és ebben a brüsszeli politikusok és bürokraták segítenek neki - emelte ki a kormánypárti képviselő.

Soros GyörgyForrás: Anadolu Agency/2014 Anadolu Agency/Yunus Kaymaz

A magyar miniszterelnök uniós vétója éppen arról szól, hogy nem vagyunk hajlandóak elfogadni, hogy ránk kényszerítsék a bevándorlók befogadását - hangsúlyozta.

A Fidesz kommunikációs igazgatója közölte: most itt vagyunk egy járványügyi helyzet kellős közepén, ilyenkor nem több bevándorlóra, hanem több segítségre van szükség az Európai Unió részéről.