Sorozatban bukott le az Index hazugságokkal, Szombathy Pál főszerkesztő távozik

Vágólapra másolva!
Szombathy Pál vezérigazgató-főszerkesztő távozik, a cég vezetését Starcz Ákos veszi át, új főszerkesztőt egyelőre nem neveznek ki. Bodolai László marad a csoport médiajogásza - jelentette be az Indamedia a Kreatívnak eljuttatott közleményben. Az elmúlt időben naponta bukott le az Index újabb és újabb álhírekkel és hazugságokkal. 
Vágólapra másolva!

Az Indamedia Network Zrt. azt közölte, visszavásárolják a Magyar Fejlődésért Alapítványtól (MFA) az Index.hu Zrt. részvényeit, így a jövőben az újság az Indamedia-csoport tagjaként folytatja működését.

„Az Indexet működtető Magyar Fejlődésért Alapítvánnyal történt egyeztetést követően az Indamedia csoport igazgatósága döntött az újság visszavásárlásáról, mivel kizárólag az így megvalósuló csoportszintű integráció esetén látja biztosítottnak az Index jelenlegi pénzügyi helyzetének konszolidációját, valamint az újság zavartalan további működését" – olvasható a közleményben.

A laptól közös megegyezéssel távozik Szombathy Pál vezérigazgató-főszerkesztő, valamint Sztankóczy András vezető szerkesztő.

A lap új, november 23-án azonnali hatállyal kinevezett vezérigazgatója Starcz Ákos, a Brand & Content és a Dialogue Creatives tulajdonosa lesz, az utóbbi digitális ügynökség múlt héten olvadt be az Indamedia-csoportba. Starcz Ákos az akvizícióval párhuzamosan az Indamedia igazgatósági tagja is lett.

Bodolai László, az MFA elnöke nem kívánt élni az Indamedia felajánlásával, hogy maradjon az Index.hu Zrt. igazgatósági tagja, ő a továbbiakban médiajogászként dolgozik.

Az elmúlt napokban többször hazudott az Index

Mint arról korábban beszámoltunk, az Index az elmúlt időben naponta bukott le hazugságokkal. Korábban a veszélyhelyzetről közöltek álhírt, vasárnap pedig Müller Cecília országos tisztifőorvost támadták hazugsággal.