Szellemi csúcstalálkozót tart a hazafiasságról a Mathias Corvinus Collegium

Douglas Murray
 Budapest Migráció Konferencia, Mathias Corvinus Collegium
Douglas Murray Budapest Migráció Konferencia, Mathias Corvinus Collegium
Vágólapra másolva!
A Mathias Corvinus Collegium (MCC) és a Danube Institute – alkalmazkodva a veszélyhelyzethez – exkluzív online műsorsorozatot indít Patriotic Talks címmel. Az ötrészes program első adása november 26-án, a befejező rész pedig karácsony előtt lesz látható. A hazafiasságról, a nemzeti érdekekről folytatott globális eszmecserébe a világ minden tájáról neves előadók, elismert szakértők kapcsolódnak be.
Vágólapra másolva!

A Mathias Corvinus Collegium évente szervez nemzetközi konferenciát a közbeszédet aktuálisan meghatározó, átfogó témákban. A tavalyi nagy sikerű rendezvény a migráció kérdésével foglalkozott. A járványhelyzet kihívásaira válaszul az MCC és a Danube Institute az idei csúcstalálkozót Patriotic Talks címmel magas szintű, ötrészes online műsorsorozatként rendezi meg.

A hazafiasság témája köré szervezett online adásokban több mint 30 neves előadó elemzi a globális és lokális gondolkodás közötti különbségeket a járványhelyzet tükrében, kitérnek a keresztény-zsidó örökség megőrzésének módjaira, érintik a politikai korrektség vagy éppen az emberi jogok és a 21. századi nemzetállamiság kérdéskörét is.

Douglas Murray is előad majd az online konferencián Fotó: Mudra László - Origo

Az online rendezvénysorozaton többek között felszólal Douglas Murray, a Spectator társszerkesztője, az „Európa furcsa halála" című könyv szerzője.

Előadást tart Donald Trump kampánycsapatának tanácsadója, Harlan Z. Hill. Az érdeklődők meghallgathatják Igor Janke, az Orbán Viktor miniszterelnökről írt könyv szerzőjének és a Varsói Szabadság Intézet elnökének gondolatait. Beszél majd a Brüsszeli Egyetem Római Történelem Karának vezetője, David Engels, de kifejti véleményét Dennis Prager író is, az amerikai média egyik legismertebb személyisége. A megszólalók között ott lesz John Bruton, Írország korábbi miniszterelnöke, Tim Marshall újságíró és bestseller szerző vagy éppen David Webb, a Fox News és a Fox Nation műsorvezetője. Az angolszász meghívottak mellett cseh, lengyel, német, spanyol, francia, svájci, brazil és indiai résztvevők is szerepelnek majd a műsorban. A külföldi előadók sorát minden adásban magyar meglepetésvendég egészíti ki.

A műsorok a Patriotictalks.mcc.hu oldalon ingyenesen lesznek megtekinthetők és visszanézhetők.