Többek között ezen kérdésekre kaphatunk választ a Hír TV Magyarország élőben extra című műsorában.

Az új könyvében, a Vihar a Csend előtt-ben George Friedman előrejelzést adott arról, hogy a 2020-as évek miként fogják átalakítani a külpolitikát, a gazdaságot és a kultúrát. A Hír TV-nek erről azt mondta, hogy a gazdasági hatások sokkal enyhébbek, mint amire számított, tartott a globális depresszió megjelenésétől, de a láthatóan a világ jól kezelte a helyzetet, semmi visszafordíthatatlan nem következett be, így tartós gazdasági hatásokkal nem kell számolni.

Friedman szerint a liberális demokrácia alapja a nemzeti önrendelkezés. Az EU-val az a probléma, hogy ők benyomulnak a nemzeti önrendelkezés területére, és megmondják, hogy mit nem kellene tenni, Soros is ezt csinálja és az EU is - mondta Friedman, aki úgy véli, hogy bizonyos értelemben az EU már megszűnt, vannak találkozók, de az elgondolás, hogy létezik egy közös európai identitás, egyre kétségesebb, tehát intézményi szinten még működik, és az intézmények fontos dolgokat tesznek, de az az elmélet, hogy létezik egy egységes Európa, már összetört.

Én azt gondolom, hogy Orbán Viktor Európa képviselője, ő képviseli Európa demokratikus alapelveit, amit a többi ország nem szeret.Orbán Viktor azt mondja: nézzétek, mi liberális demokraták vagyunk, mi megválasztjuk a vezetőinket, és Magyarország nem Belgium, mi egy más ország vagyunk, mi máshogy szeretnénk élni - mondta.

George Friedman szerint Orbán Viktor már megváltoztatta az európai játékszabályokat.

A teljes adás itt nézhető meg: