A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség javaslatára másodfokon is bűnösnek találták azt a férfit, aki két évvel ezelőtt 27 csomag kábítószerrel az autójában bukott le az államhatárnál.

A 46 éves szerb szeptember 8-án jelentkezett belépésre Horvátország felől Udvarnál. A határon szolgáló rendőrök félreállították az autóját, és a NAV munkatársaival együtt átvizsgálták. Az ellenőrzés során megállapították, hogy a kocsi első ülései alatt rejtett tárolóhelyeket alakítottak ki. A rejtekhelyekből 27 csomagnyi növényi drog került elő.

Az elsőfokon eljáró Pécsi Törvényszék bűnösnek mondta ki a férfit, és 5 év börtönre, illetve 6 év közügyektől eltiltásra ítélte, emellett 6 évre kiutasította Magyarországról.

Az ügyész a büntetés súlyosítása érdekében fellebbezett, amelyet a fellebbviteli főügyészség azzal tartott fenn, hogy a magyarországi lakóhellyel nem rendelkező külföldi férfi közügyektől eltiltásának mellőzését is javasolta. A férfi és ügyvédje felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett.

A Pécsi Ítélőtábla a vádlottnak a közügyektől való eltiltását mellőzte, egyebekben az elsőfokú bíróság ítéletét helybenhagyta, tehát jogerősen is 5 évet kelt börtönben töltenie - írja az Ügyészség oldala.