Hétfőn hajnalban riasztották a tűzoltókat egy XV. kerületi háztűzhöz. Nagyszülei nevelték a 12 éves fiút kiskora óta, akiről édesanyja korábban lemondott. Munkaadójuknál lakott az idős házaspár és unokájuk, aki szüleiként szerette őket. Kiderült, hogy a tüzet az a férfi okozta, aki szintén ott élt és dolgozott, ahol az idős pár és a fiú.

A Borsnak a tragédia után egy környékbeli mesélt a családról. Mindenki jól ismerte a házaspárt, és most az egész környék gyászolja őket.
Fantasztikus emberek voltak, a légynek sem ártottak, főleg nem annak az embernek. Mindig türelmesek voltak vele, várták, hátha rendbe jön – mondta, majd azzal folytatta, aggódnak, hogy mi lesz a kisfiúval,

hiszen a nagyszülei jelentették a családot neki. 

Családi ház oltásán dolgoznak tűzoltók a rákospalotai Pázmány Péter utcában 2020. november 23-án hajnalbanForrás: MTI/Mihádák Zoltán

Ez azért van így, mert

az édesanyja korábban lemondott róla.Imádta Gyurkáékat, őket tekintette a szüleinek, velük élt, mióta csak megszületett. A nagyszülők is imádták a kisfiút, nagyon büszkék voltak rá, és megadtak neki mindent, amit csak tudtak, sokat dolgoztak, hogy Balázska semmiben ne szenvedjen hiányt – mesélte a lapnak.

A fiú a szén-monoxid-mérgezés és könnyebb sérülések miatt megfigyelés alatt van a kórházban.

A ház több helyisége és melléképülete égett, az épületből három embert mentettek ki.Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Egyelőre

nem tudni, mi lesz a 12 éves fiúval, valószínűleg rokonokhoz vagy nevelőszülőkhöz kerülhet.

Tegnap írtunk róla, hogy kigyulladt egy 200 négyzetméteres családi ház a XV. kerületben. A tűzoltók két idős embert menekítettek ki a házból, mindkettejüket életveszélyes állapotban. A kisfiút a tetőről mentették meg, ahová a nagypapája vitte, miután felriadtak a tűzjelző hangjára.

A férfi a helyszínen meghalt, az asszony a kórházban, mindkettőjük halálát szén-monoxid-mérgezés okozta.

Később kiderült, hogy a tüzet gyújtogatás okozta.

Az idős pár a munkaadójánál lakott az unokával, a gyújtogató is ott élt és dolgozott. Vasárnap este összeveszett a főnökkel, majd hajnalban felgyújtotta a házat. Hétfőn délben fogták el a gyújtogatással gyanúsítható férfit a rendőrök.