A Bors jeltolmács segítségével készített interjút azzal a hallássérült lánnyal, aki megmentette vasárnap egy idős asszony életét. Egy közösségi oldal csoportjába töltött fel egy videót egy rövid üzenettel, amikor meglátott egy árokban fekvő bajba jutott asszonyt. A posztot elolvasták a polgárőrök, és egyikük azonnal a helyszínre sietett, ahol rátalált az átfagyott asszonyra.

Vasárnap délután a 10-es út nevű csoportban tett közzé a 29 éves lány egy videót azzal az üzenettel, hogy: 

"Sziasztok! Hallássérült vagyok. Nem pontosan fogalmazok. Pázmáneum vasút állomás után a sín mellett ül/feküd egy öreg asszony. Valaki tudna felhívni a mentőt?!" 

A lapnak jeltolmács közreműködésével árulta el a 29 éves lány, hogy mivel írásban nem tudta volna megfogalmazni, hogy hol látta pontosan az asszonyt, úgy gondolta, hogy a videó segítségével könnyebben beazonosítható a hely. 
Telefonálni nem tudok, ezért eszembe jutott, hogy ha a vonatról feltöltök egy videót a Facebookra, elképzelhető, hogy segítséget kapok - mondta a lány, akinek igaza volt, mert a bejegyzést látták a polgárőrök, akik rekordidő alatt értek a vasúti megállóhoz, ahol az idős asszony az árokba esett. 

A helyszínre elsőként érkező polgárőr, Simon Gyula 
hívta a mentőket és a rendőröket, akik forró teával és pokróccal készültek. A férfi a lapnak azt mondta: 
Egy polgárőr kolléga vette észre a posztot, én pedig – miután megkértem a szomszédot, hogy vigyázzon a 9 éves kisfiamra – azonnal indultam a helyszínre. Amikor rátaláltam a nénire, elhaló hangon rimánkodott segítségért. Nagyon hideg volt, rettentően fázott szegény. Azt ismételgette, hogy mindjárt megfagy. Lemásztam hozzá az árokba, rátettem a fejét a lábamra, és próbáltam a lelket tartani benne – mondta a férfi, aki már 27 éve dolgozik polgárőrként. Az utolsó pillanatokban ért oda a 80 éves asszonyhoz, aki már a kihűlés határán volt, megmentette az életét.

Itt talált rá az idős asszonyra a polgárőrForrás: Facebook/Piliscsabai Polgárőr Egyesület

Kiderült, hogy a csípőprotézissel élő asszony a reggeli bevásárlásból tartott haza, amikor a többméteres árokba esett. 

Órákig feküdt magatehetetlenül, mire segítői rátaláltak. A telefonja a táskájában volt, ezen hívta fel a polgárőr az asszony fiát.