Erős lehűlés kezdődik. A hét közepén lesz, ahol már napközben sem emelkedik 0 Celsius-fok fölé a hőmérséklet. Egyre többfelé kell majd számítani ónos esőre és tartós ködre - írja előrejelzésében a Köpönyeg.hu.

Kedd: Reggelre köd, illetve rétegfelhőzet képződik, mely több helyen egész nap megmaradhat. Lesznek azonban derengőbb tájak is. Nem valószínű csapadék. 3 és 7 fok között alakul a hőmérséklet - a naposabb részeken lesz enyhébb idő. A délkeleti szél gyenge marad.

Szerda, csütörtök: Borult, párás, többfelé tartósan ködös időre számíthatunk. Szitálás, éjszaka ónos szitálás bárhol előfordulhat.  Reggelente -2, +2, délutánonként 0, +5 fok várható.

A szél sem lesz képes feloszlatni a sűrű ködötForrás: MTI/Komka Péter

Péntek: Erősen felhős, párás időre van kilátás. Szitálás továbbra is előfordulhat. A szél északnyugatira fordul, de csak néhol élénkül meg,  nem lesz képes a ködfelhőzetet felszakítani. +5 fok körüli értékeket mérhetünk.

Hétvége: Átmeneti felszakadozások lehetnek az első adventi hétvégén, de marad az alapvetően borongós novemberi időjárás. Vasárnap szórványosan lehet kisebb eső, szitálás.