A nagyapjának köszönheti az életét az a 12 éves fiú, akit hétfőn mentettek ki egy égő házból a XV. kerületben. Mint kiderült, a lángok nem véletlenül csaptak fel az épületben, a tüzet szándékosan okozta a velük egy háztartásban élő M. András.

A Blikk cikke szerint, amikor a nagypapa felriadt éjszaka, az első dolga az volt, hogy unokáját felvitte a tetőre, megmentve így az életét. A fiú innen kiabált segítségért, a kiérkező rendőrök mentették ki a lángoló épületből. Idős nagyszülei azonban nem élték túl a tragédiát: egyikük a mentőautóban, másikuk a kórházban halt meg.

Az épület porig égettForrás: MTI/Mihádák Zoltán

Láttuk a füstöt, majd azt, hogy perceken belül rengeteg tűzoltó és rendőr jelent meg. Elképzelésünk nem volt, mi történhetett – mondta a lapnak az egyik szomszéd, aki "nem akart hinni a fülének", amikor kiderült, hogy gyújtogatás történt. 

A XV. kerületi Pázmány Péter utcában lévő ingatlan porig égett. A telken azonban van egy másik épület is, ebben laknak a tulajdonosok, akik megengedték az Erdélyből származó nagyszülőknek és az unokájuknak, hogy a hátsó házban lakjanak. Itt kapott szállást az ügy gyanúsítottja is, aki a tűz fellobbanása után elmenekült a helyszínről. A rendőrök végül Újpesten találták meg a bujkáló férfit.

A lap úgy tudja, hogy a fiúnak a nagyszülei voltak a hivatalos gyámjai,  így most kérdés, hogy hova fog kerülni a gyerek.