2020. november 23-án 17 óra 20 perckor Ózdon, a Bolyki főúton a kijelölt gyalogosátkelőhelyen egy sofőr autójával elsodort egy nőt. A gyalogos könnyű sérülést szenvedett - írja a police.hu

 Az Ózdi Rendőrkapitányság még vizsgálja a baleset pontos körülményeit.

A balesetben résztvevő autóForrás: police.hu

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a figyelmet arra, hogy szabályok betartásával a balesetek elkerülhetők, és

mindenki hazaérhet, ha betartja a következőket:

  • A gépjárművezetők mindig az út- és látási, valamint időjárási viszonyok figyelembevételével válasszák meg járművük sebességét!
  • Az autósok kiemelt figyelemmel közelítsék meg a kijelölt gyalogosátkelőhelyeket, fokozottan ügyelve azokra a napszakokra, amikor a jelzőlámpa nem üzemel!
  • A gépjárművezetők ellenőriztessék autójuk fényjelző berendezéseit, ezzel is elősegítve láthatóságukat!
  • A gyalogosok mielőtt az úttestre lépnek, mindig győződjenek meg arról, hogy biztonságosan át tudnak-e menni anélkül, hogy veszélybe sodornák magukat, vagy másokat! A gyalogosok nagy kockázatnak vannak kitéve, ha korlátozott látási viszonyok között közlekednek. A veszélyhez hozzájárul a sötét ruházat, ha lakott területen kívül nem viselnek láthatósági mellényt, és ezáltal szinte teljesen beleolvadnak a környezetbe. Legyen mindig látható!
  • A járművek vezetői fokozott óvatossággal közelítsék meg a kijelölt gyalogosátkelőhelyek környékét!