Egy borsodi településen élő férfinak már börtönben kellett volna ülnie, amikor elment locsolkodni. Útközben összefutott az egyik ismerősével, akit később megkéselt.

A 34 éves férfinak május végén kellett volna bevonulnia a börtönbe. Ezt azonban nem tette meg. Áprilisban részegen elindult locsolkodni. Az egyik háznál összefutott az ismerősével. Összevesztek.

A férfi azzal vádolta, hogy miatta kapott börtönbüntetést. Összeverekedtek, majd a férfi ököllel úgy megütötte az ismerősét, hogy felrepedt a szemöldöke. A házigazda lépett közéjük, ő állította le őket. A hangoskodásra több rokon is odament, és kitessékelték a részeg férfit a házból. A támadó mégsem hagyta abba, azzal fenyegette az ismerősét, hogy meg fogja szúrni, így legalább lennne oka arra, hogy miatta üljön két évet.

Kevesebb mint egy óra múlva az ismerős elsétált a férfi háza előtt, mire az kirohant az utcára.

Hátulról, bal kézzel átkarolta a nyakát, és egy késsel négyszer hátba szúrta.

Az egyik szúrás áthatolt a ruháin.

illusztrációForrás: pixabay.com

A megkéselt férfi nő rokonai látták az esetet, odaszaladtak és elrángatták onnan a támadót, a rokonukat pedig hazavitték. Otthon levetkőztették. Amikor meglátták a vérző sebet, hívták a mentőket.

A férfinak 8 napon túl gyógyuló, életveszélyes sérülése lett, a gyors orvosi segítség mentette meg az életét.  

Az ügyészség emberölési kísérlet miatt emelt vádat a férfi ellen, és azt javasolják, hogy a bíróság ítélje börtönbüntetésre.