Az egyik hevesi üzem műszakvezetője eldöntötte, hogy betonvasat fog sikkasztani, hogy így plusz pénzt szerezzen. Ehhez beszervezte az üzem biztonsági őrét és egy nőt, aki a teherautót biztosította.

A férfi 2018 májusától egy gazdasági társaság Hevesen működő üzemében a vas-részleg műszakvezetőjeként dolgozott. Néhány hónap után eldöntötte, hogy szervezetten, havi rendszerességgel megdézsmálja a munkahelyén tárolt betonvas készletet.

Ennek érdekében megállapodott a telephely biztonsági őrével, hogy esetenként 100 ezer forintért félrenéz, amikor kiviszik onnan a betonvasat. A banda harmadik tagja egy nő volt, aki a teherautót biztosította, valamint egy jászapáti építőanyag kereskedésben dolgozott. Ide vitték a kilopott betonvasat.

2018 októberében a férfi 24 tonna betonvasat rakatott fel a teherautóra, amit a biztonsági őt titokban kiengedett a kapun. A betonvas értéke több mint 4 millió forint volt. Azt már nem tudni, hogy a lerakodás után, mi történt a fémáruval. A banda lebukott, így a következő akciójuk elmaradt. Az ügyészség nagyobb értékre, bűnszövetségben megvalósított sikkasztással vádolja őket, a két férfit vesztegetéssel, illetve annak elfogadásával is. Azt javasolják, hogy a bíróság a műszakvezetőt és a biztonsági őrt 1 év fél évnyi, a nőt pedig 1 év börtönre ítélje, amit a biztonsági őr esetében 3, a nőnél pedig 1 év próbaidőre függesszen fel.