Egy holttestet találtak a tűzoltók egy leégett épületben Kerecsenyben. A tüzet vélhetően a fűtőberendezés meghibásodása okozta.

Kedden este fél tíz körül érkezett bejelentés a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra, hogy Kerecsenyben, a Deák Ferenc utcában egy családi ház ég, a tulajdonos pedig feltehetően bent tartózkodik - írta katasztrofavedelem.hu.

A pacsai és a zalakarosi hivatásos tűzoltók, valamint a gelsei önkéntesek vonultak az esethez, ahol egy hatvan négyzetméteres ház égett.

A tűzoltók ugyan eloltották el a lángokat, de az épület átvizsgálása közben egy holtestet találtak. A tüzet a fűtőberendezés meghibásodása okozhatta, de a részletek kiderítése érdekében tűzvizsgálatot folytat a katasztrófavédelem – írták a közleményben.

Arra is emlékeztettek, hogy a lakástüzek kialakulása 99 százalékban emberi tevékenységre vezethető vissza. A legtöbb lakástűz reggel hat és este tizenegy óra között keletkezik, hiszen ilyenkor a legaktívabbak otthon az emberek.

A legtöbb lakástűz egy-két négyzetméteren pusztít, de naponta átlagosan két-három lakás válik lakhatatlanná emiatt, holott ezek az esetek egy füstérzékelővel könnyen megelőzhetőek lennének.