A férfi folyamatos kontroll alatt tartotta 20 évvel fiatalabb élettársát, akit emellett rendszeresen kínzott és meg is vert. Az ügyében ma tartanak előkészítő tárgyalást a Debreceni Törvényszéken.

Az elvált, 58 éves férfi régóta egyedül élt a nagykereki házában. A kapcsolatot nem tartotta sem a rokonaival, de a környékbeliekkel sem. 2019 végén

megismerkedett egy 38 éves nővel, aki rövid időn belül hozzá költözött a nagykereki házba,

és attól kezdve élettársi kapcsolatban éltek.

A nő alacsony, vékony és gyenge fizikuma mellé pszichés betegség társult, amiről a férfi is tudott.

Forrás: youtube.com/PoliceHungary

A férfi erőszakos, öntörvényű, saját érdekeit és szabályait előtérbe helyező viselkedése hamar meghatározóvá vált a kapcsolatukban.

A kívülállók számára is jól érzékelhető volt, hogy a férfi folyamatos kontroll alatt tartotta élettársát, aki alig közlekedhetett egyedül Nagykerekin. 2020 elejétől a férfi agressziója erősödött,

rendszeresen puszta kézzel verte a nőt.

Február 18- a és 20-a között is brutálisan megverte és egy ismeretlen szúró eszközzel is rátámadt. A férfi 45 különböző sérülést okozott a nőnek, a fején sok és hosszú ideig vérző sérülések keletkeztek, végül belehalt a férfi kitartó és durva támadásába.Február 20-án reggel az 58 éves férfi maga hívta a helyi háziorvost, aki helyben megállapította, hogy a nő meghalt.

A letartóztatás alatt álló férfi ellen az ügyészség különös kegyetlenséggel, állapotánál fogva védekezésre korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. A vádiratban javasolták, hogy ítéljék életfogytig tartó fegyházbüntetésre és tiltsák el a közügyektől.