Az Ózdi Járásbíróság december 25-ig elrendelte a letartóztatását annak a férfinak, aki erőszakkal szerzett pénzt idős, mozgáskorlátozott ismerősétől, és még az sem tartotta vissza, hogy a férfi késsel próbált védekezni.

Október 17-én egy ózdi nyugdíjas szrevette, hogy ismerőse bement az udvarára. Knyitotta az ajtót, és megkérdezte, hogy mit keres nála.

A férfi azzal az ürüggyel, hogy cigarettát kér tőle, közelebb ment hozzá, majd erősen meglökte, amitől a mozgáskorlátozott férfi a földön kötött ki.

A támadó bevonszolta a házba, amit átkutatott. Az idős férfi felkelt, és egy kést vett magához, amivel védekezésképpen ismerőse felé szúrt, mire az elmenekült, de magával vitte az idős férfi cigarettáját, és 200 ezer forintot. A kirabolt áldozat könnyebben sérült meg.

Forrás: Police.hu

A támadó ellen rablás miatt indult büntetőeljárás, ami miatt akár 10 év börtönre is ítélhetik.Mivel az ügyészek szerint a kiszabható büntetés mértéke miatt fennáll nála a szökés, rejtőzködés, illetve a bizonyítás meghiúsításának veszélye, ráadásul büntetett előéletű, ami miatt az sem kizárható, hogy újabb bűncselekményt követne el, 

egy hónapra elrendelték a letartóztatását. A végzés ellen a férfi fellebbezett, ügyvédje három nap gondolkodási időt kért.