A legtöbb utastársa részegnek nézte, és kikerülte a férfit, de ketten közülük felismerték, hogy életveszélyben van, és segítettek az újraélesztésben részt vevő rendőrnek.

A zuglói rendőrkapitányság munkatársa, Kovács Csilla rendőr október 30-án délután pihenő idejében a 3-as villamoson utazott, amikor egy utas a villamosvezetőhöz szaladt és azt kérte,

állítsa meg járművet, mert egy utas rosszul lett.

A rendőrnő azonnal hátrament.

Látta, hogy egy férfi lehajtott fejjel ült az ülésen, és zsibbadó bal karjára és a szúró szívfájdalomra panaszkodott. Bár a férfi eszméleténél volt olyan rosszul érezte magát, hogy nem tudott összefüggően beszélni.

Eközben az egyik utas telefonon hívta a mentőket, így a rendőrnő további kérdéseket próbált feltenni a férfinak, hogy minél több információval szolgálhassanak a mentőknek. Az utasok közül még egy férfi segített az életmentésben, azzal, hogy a magatehetetlen férfit megtartotta az ülésen. Míg a rendőr és segítői a mentőkre vártak, a férfi állapota hirtelen romlott,

elveszítette az eszméletét, és leállt a légzése.

A rendőrnő és az egyik utas sikeresen újraélesztették, de perceken belül újra leállt a légzése, ekkor a rendőrnő újra mellkaskompressziót alkalmazott nála, amely már eredményes volt.

A mentők stabilizálták a férfi állapotát és kórházba vitték.

Dr. Terdik Tamás, Budapest rendőrfőkapitánya az életmentésért Kovács Csillát elismerésben és jutalomban részesítette.