Csecsemő kora óta a nagyszülei nevelték azt a 12 éves fiút, akit a rendőrök ki tudtak menteni a 15. kerületi háztűzből. Ő könnyebb sérülésekkel került kórházba, a nagyszülei viszont szén-monoxid-mérgezésben meghaltak. A Bors információi szerint a fiú a nagynénjéhez kerül majd, de az anyja is felbukkant, aki születésekor lemondott róla.

Hétfő hajnalban felgyújtottak egy házat a XV. kerületi Pázmány Péter utcában. A tűzben egy idős házaspár meghalt, egy 12 éves fiútpedig a tetőről mentettek meg a rendőrök.

Tűzoltók a XV. kerületbenForrás: MTI/Mihádák Zoltán

A fiú még kórházban van. Azt nem lehet még biztosan tudni, hova fog kerülni, hiszen van édesanyja, de csecsemő kora óta a nagyszülei nevelték.

A Bors úgy tudja, hogy nem gyermekotthonba helyeznék el.

A nagynéni vette magához, de úgy tudjuk, hogy az anyuka is, aki korábban lemondott a nevelésről, már felvette a kapcsolatot a fiával

– mondta a lapnak a család egyik ismerőse. Arról is beszélt, hogy a fiúnak mindene elégett a tűzben, ezért az iskolája, az ismerősök és az egész kerület összefogott és gyűjtést szerveznek.

Cipőt, ruhákat és tanszereket is gyűjtenek, mert mindene bennégett az épületben – mondták az ismerősök.

Ahogy azt korábban megírtuk, a családdal együtt lakott egy magyar-román állampolgárságú férfi, mivel ugyanott dolgozott, mint az idős házaspár. Miután a főnöke, és a ház tulajdonosa kirúgta, mert rendszeresne ivott és agresszív viselkedett, M. András november 22-én este elment valahova. Másnap hajnalban a nagyszülők és a 12 éves fiú arra ébredt, hogy szól a tűzjelző és füst szag terjeng az egész házban.

A helyszínre először két rendőr ért ki, ők hallották meg a tetőn kiabáló fiút. Lehozták onnan.

A házból már a tűzoltók vitték ki a 60 éves férfit és a vele egyidős feleségét. A férfi a helyszínen, az asszony a kórházban halt meg szén-dioxid-mérgezésben.

A fiú is kórházba került, ő könnyebb sérülésekkel.

A vizsgálatok során kiderült, hogy

valaki égésgyorsítóval gyújtotta fel a garázst,

onnan terjedt át a tűz a nappaliba. Mivel M. András nem volt a helyszínen, és korábban többször is agresszívan viselkedett, a rendőrség elfogatóparancsot adott ki ellene. Még aznap megtalálták Újpesten, akkor is részeg volt. Azonnal bevitték a rendőrkapitányságra.

Tegnap a férfit 1 hónapra letartóztatta a bíróság, ő viszont fellebbezett a döntés ellen. Nem tett beismerő vallomást, sőt, tagadja, hogy embert akart volna ölni. Azzal védekezett a nyomozóknak, hogy ő csak a kályhába akart begyújtani a garázsban, ez okozta a tüzet és nem szándékosan gyújtogatott.