Három huszonéves férfi tavasszal kitalálta, hogy az éj leple alatt kiskertekből fog lopni, hogy utána pénzzé tegye az ellopott portékát. Egyikük már korábban is kifosztott egy tárolót, amit utána fel is gyújtott.

Május 31-én késő este három huszonéves ajkai fiatal megbeszélte, hogy

kifosztja város szélén lévő kiskerteket.

Öt helyen csak leemelték a kertkaput vagy a tároló ajtót, leverték a lakatpántot és bementek, de nem vittek el semmit.

Máshonnan viszont terményeket, szerszámokat és szeszes italt is magukkal vittek.

IllusztrációForrás: pixabay.com

Az egyik kertből

felszedtek több bokor burgonyát, a fészerekből pedig a kéziszerszámoktól a légpuskán át a kerti törpékig mindent vittek, amiről úgy gondolták, hogy pénzzé tehető.A 23, 24 és 25 éves férfiak közül a legfiatalabbnak a végigfosztott éjszakán túl, egy év eleji lopás és rongálás miatt is felelnie kell a bíróság előtt. A 23 éves férfi akkor átvágott egy kerítést, egy tárolóról lefeszített egy hevederzárat, és ellopott egy 110 ezer forintot érő szegélynyírót, egy fűkaszát és egy létrát. Ezután

felgyújtotta a tárolót, hogy eltüntesse a nyomokat,

amivel még 190 ezer forintos kárt okozott. Az ügyészség lopás miatt emelt vádat a fiatalok ellen. A vádiratában a 23 éves férfival szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást, míg a másik férfival szemben fogházbüntetést és közügyektől eltiltást, a harmadik férfival szemben pedig felfüggesztett fogházbüntetést javasolt az ügyben az Ajkai Járásbíróságnak.