Pápai Gábor, a baloldali Népszava dolgozójának keresztényellenes karikatúráját ítélte az idei év legjobb rajzának a baloldali Magyar Újságírók Szövetsége (MÚOSZ) karikaturista szakosztálya – derül ki a 888.hu cikkéből.

Már akkor botrányokat váltott ki Pápai Gábor karikatúrája, amikor április 28-án kinyomtatta a Népszava. A rajzon Müller Cecília országos tisztifőorvos a keresztre feszített Jézus mellett azt mondja:
Alapbetegsége függőséget okozott.

Most a baloldali újságírók „szakmai" szervezetének kikiáltott érdekképviselet, a MÚOSZ (Magyar Újságírók Országos Szövetsége) karikaturista szakosztálya tudta fokozni azt, hogy Pápai rajzával keresztények millióit sértette meg.Ugyanis a „szakmai" díj titkos szavazásán a MÚOSZ karikaturistái ezt a képet ítélték a legjobbnak: „Pápai Gábor a Müller Cecília országos tisztifőorvost és az Operatív Törzset kifigurázó, nagy politikai visszhangot kiváltó rajzára érkezett a legtöbb szavazat a Kétfilléres-díj pályázatán. Így aztán idén Pápai Gábor kapta a Kétfilléres-díjat."

Nem mellékesen, a MÚOSZ elnöke, Hargitai Miklós, baloldali újságíró a Népszava alkalmazottja. Ez egy sokkal hitelesebb magyarázat arra, hogy miért a Népszavának egy másik munkatársa kapta a díjat.

Azaz, a (szélső)baloldali, keresztényellenes propagandisták egymást díjazzák.

Még áprilisban, a rajz megjelenését követően is több kereszténydemokrata politikus tiltakozott: Vejkey Imre, a KDNP frakcióvezető-helyettese, Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár is

vallásgyalázással vádolta Pápait, aki annyit mondott, áll a perek elé.