Letartóztatta a bíróság azt a bosnyák férfi, aki még augusztusban elütött egy rendőrt Sopronban, majd elmenekült.

A bosnyák férfi idén augusztusban Sopronban osztrák rendszámú autóval közlekedett, amikor a rendőrök megállították. Az igazoltatása közben kiderült, hogy részeg, a sofőr elhajtott a helyszínről. A rendőrök üldözőbe vették, majd rádión segítséget kértek a kollégáiktól, így két autóval próbálták megállítani.

A férfi gyorsan hajtott, többször a záróvonalat is átlépve erőteljesen fékezett, majd hirtelen gyorsított. Egyszer a mellette haladó rendőrautó felé kormányozta autóját, és nekiütközött. Végül egy piros lámpánál behajtott egy kereszteződésbe, ahol egy taxi állta útját, majd a rendőrautók közrefogták.

Forrás: Police.hu

Két rendőr gyalogosan közelítette meg az autót, a sofőr ekkor nekitolatott az egyik rendőrautónak, majd

nagy sebességgel elindult előre és közben szándékosan elütötte az autója elé álló rendőrt.

A bosnyák férfi Ausztriába menekült.

A magyar rendőrök értesítése alapján az osztrák rendőrök elfogták és a kapitányságra vitték a férfit, aki eltűnt, amikor kiengedték. Végül elfogatóparancs alapján november 23-án a Sopront Ágfalvával összekötő úton fogták el.

Az ügyészség közúti veszélyeztetés, hivatalos személy elleni erőszak és súlyos testi sértés kísérlete miatt gyanúsítottként hallgatta ki. Beismerő vallomást tett. A bíróság ma rendelte le a férfi letartóztatását. A Győri Regionális Nyomozó Ügyészségen indult nyomozás a 42 éves bosnyák ellen.