Egy fiatal sofőr nem a megváltozott út- és látási viszonyoknak megfelelően közlekedett, ezért egy villanyoszlopnak hajtott az autójával.

Egy 23 éves férfi kautóval haladt november 25-én este 6 körül Debrecenben, a Böszörményi úton.

A sofőr a hideg, nyirkos időben túl gyorsan hajtott, ezért a kocsi elkezdett sodródni, a férfi pedig egy villanyoszlopnak csapódott. A balesetben többen megsérültek. Az eset körülményeit a debreceni rendőrök vizsgálják.

Forrás: Police.hu

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök minden közlekedőt figyelmeztetnek, hogy saját és mások biztonsága érdekében meg kell tanulnunk időben felismerni az útburkolat minőségének változásait. Fontos az útburkolat állapotát egész út alatt figyelemmel kísérni, mivel az állandóan változhat. A csúszós, jeges burkolaton is lehet biztonságosan vezetni, ehhez azonban helyes vezetéstechnika, kellóő önfegyelem, és gyakorlás szükséges. Legfontosabb a sebesség helyes megválasztása. A manőverek – gyorsítás, lassítás, kanyarodás – óvatos végrehajtásával elkerülhető, hogy az autó megcsússzon az úttesten.

A balesetek többsége súlyos szabályszegés miatt történik. Egy meggondolatlan sofőr felelőtlenségével veszélyezteti a saját, illetve mások testi épségét, biztonságos közlekedését - írja a Police.hu.