A véradások a jelenlegi veszélyhelyzet alatt is folyamatosak

koronavírus, járvány, Abony, véradás
Véradás Abonyban ( korábbi felvétel, illusztráció).
Vágólapra másolva!
Vérre a koronavírus-járvány idején is szükség van, a véradások a jelenlegi veszélyhelyzet alatt is folyamatosak, a biztonsági előírások megtartásával - közölte az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) és a Magyar Vöröskereszt a véradók napján.
Vágólapra másolva!

A járványhelyzet miatt az ünnepnapon online formában teszik közzé a 69 idei díjazott névsorát és rövid méltatását - írták.

November 27. a Magyar Vöröskereszt kezdeményezésére 1988 óta a véradók napja Magyarországon. Sokszoros véradók, több éve a véradásszervezésben tevékenykedők, véradóbarát munkahelyek, valamint a véradómozgalom támogatói részesülnek ezen a napon az OVSZ elismerésében.

Idén húsz véradó a legrangosabb elismerésben, a Pro Vita-díjban részesül, és két őssejtdonor is megkapja ezt a kitüntetést.

A "Véradó Mozgalomért" Ezüst Emlékérem kitüntetést idén 19-en érdemelték ki az elmúlt évben végzett kiemelkedő önkéntes véradásszervezői munkáért, 19 munkahely képviselői pedig "Véradóbarát Munkahely" kitüntetésben részesülnek.

Illusztráció Fotó: Polyák Attila - Origo

Oklevéllel ismernek el a véradásszervezés támogatásért három vérellátásban dolgozó egészségügyi szakembert, további nyolc támogatói oklevelet pedig azoknak a szervezeteknek és magánszemélyeknek osztanak ki, akik hozzájárultak a véradás ügyének népszerűsítéséhez.

A Magyar Vöröskereszt közzétette a véradások helyszíneit.