Bakondi: A magyar emberek érdeke a legfontosabb

Vágólapra másolva!
Bakondi György, a miniszterelnök biztonsági főtanácsadója a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt az amerikai elnökválasztásról, a migráció helyzetéről, a tervezett magyar uniós vétóról.
Vágólapra másolva!

A megválasztott amerikai elnök azt nyilatkozta, hogy az ország határán emelt kerítést lebontja, a már bent lévő menekültek státuszát rendezi, sőt a papírok nélkül érkezőket is legalizálni fogják. Arra a kérdésre, hogy ezt miként lehet megtenni, a tanácsadó úgy felelt, még nincsen kormányprogramja Amerikának, utána derül majd ki, hogy mit lép az új adminisztráció. A kijelentés persze valóban elhangzott, amely szerint 12 millió illegális bevándorlónak kíván állampolgárságot adni.

Véleménye szerint ezzel a Demokrata Párt próbálja bebetonozni magát.

Ám arról nem lehet tudni, hogy mi lesz az amerikai-mexikói határon, az biztos, az ott történtek befolyással lesznek az állam belpolitikájára. Ám az is igaz, a döntést az állami apparátus fogja meghatározni, amit nem lehet teljesen lecserélni. Tudni kell, egy olyan szuperhatalomról van szó, amelynek az érdekeit nem lehet mindenhol követni. Joe Biden döntése kapcsán is azt mondta Bakondi György, a magyar kormány többször is elmondta, nem kíván más ország kormányának a döntéséről vitát folytatni, elfogadja az ottani emberek döntését, egy dolgot tart szem előtt, a magyar emberek érdekeit.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.